Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Well Services şi-a dublat profitul în T 3

Rompetrol Well Services şi-a dublat profitul în T 3

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Cojocar

12.11.2012, 00:05 595

Rompetrol Well Services (PTR), divizia de servicii a grupului Rompetrol, a obţinut în trimestrul al treilea din acest an un profit net de 8,9 mil. lei (2 mil. euro), de peste două ori mai ridicat comparativ cu perioada similară a anului trecut, când câştigul s-a cifrat la aproape 4,2 mil. lei (aproape un milion de euro). Afacerile s-au menţinut la un nivel relativ constant în acelaşi interval, respectiv de 29,5 mil. lei (6,5 mil. euro).

După raportarea rezultatelor titlurile Rompetrol Well Services au urcat vineri pe bursă cu 8,8%, până la un preţ de 0,3059 lei/unitate, în condiţiile în care firma ar putea distribui dividende importante anul vi­itor din câştigul realizat în acest an.

Creşterea profitului s-a datorat în special cheltuielilor de desfacere mici contabilizate de companie în perioada iulie - septembrie, de 0,58 mil. lei, comparativ cu primele şase luni ale anului, când acestea au totalizat 8,3 mil. lei (1,9 mil. euro).

Profitul realizat de Rompetrol Well Services în primele nouă luni ale anului s-a majorat cu 43%, ajungând la 15,4 mil. lei (3,5 mil. euro), evoluţie care a venit pe fondul unui avans al afacerilor cu 10,4%, la 76,9 mil. lei (17,3 mil. euro).

Compania a reuşit să-şi menţină cheltuielile din activitatea de bază la un nivel apropiat de cel de anul trecut în condiţiile majorării afacerilor. Petros a realizat economii de aproape 3 mil. lei la nivelul costurilor cu mărfurile, iar cele cu salariile au scăzut uşor, astfel că profitul din activitatea de exploatare s-a majorat cu 61%, până la 16,5 mil. lei (3,7 mil. euro).

"Veniturile din primele nouă luni au depăşit atât nivelul perioadei de referinţă din 2011 cât şi estimările bugetate. Această tendinţă este efectul adaptării societăţii la cerinţele de piaţă pe care îşi desfăşoară activitatea în contextul economiei afectate semnificativ de criza financiară mondială şi de inflaţie. Gestionarea efectelor directe şi indirecte ale mediului de afaceri volatil s-a realizat printr-o flexibilitate a negocierii contractelor comerciale în condiţiile actualei cereri de servicii", spun reprezentanţii companiei.

Compania a investit în acest an circa 2,8 mil. dolari, fondurile fiind destinate în principal achiziţiei de noi echipamente de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO