Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol vrea să redeschidă operaţiunile Rafinăriei Petromidia până la finalul lunii septembrie după ce aceasta a fost oprită în luna iulie în urma exploziei

Rompetrol vrea să redeschidă operaţiunile Rafinăriei...

Autor: Robert Manea

16.08.2021, 18:18 1709

Rompetrol Rafinare S.A., companie membră a Grupului KMG International, şi-a propus repornirea activităţilor de producţie a rafinăriei Petromidia până la finele lunii septembrie, în acord cu graficul de lucrări şi livrarea echipamentelor necesare reparaţiilor şi verificărilor unităţilor afectate de incidentul din 2 iulie. Unităţile de productie vor intra treptat în fluxul operaţional.

„Acest termen este condiţionat de măsurile suplimentare de verificare şi testare a echipamentelor, în acord cu normele de siguranţă de pornire a acestora şi a măsurilor de siguranţă în exploatare, dar şi a avizarii şi certificarii instalaţiilor de către autorităţile de resort”, a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

În acest moment, în rafinărie au loc activităţi de reparatie, electrice şi inginereşti specifice, în instalaţiile afectate.

„Mentionăm că funcţionarea instalaţiilor din cadrul rafinăriei Petromidia a fost intrerupta ca urmare a incidentului tehnic survenit pe data de 2 iulie 2021, în instalaţia de Hidrofinare Catalitică a Petrolului/Motorinei (Instalaţia HPM).” a mai spus Felix Crudu Tesloveanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO