Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare trece pe profit în primele nouă luni, cu Petromidia la turaţie maximă

Rompetrol Rafinare trece pe profit în primele nouă...

Autor: Roxana Pricop

16.11.2015, 00:04 299

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a înregistrat un profit net consolidat în valoare de 14,8 mil. dolari (59 mil. lei) în primele nouă luni ale anului, faţă de o pierdere de 41,7 mil. dolari (139 mil. lei) raportată în acelaşi interval al anului tre­cut.

Profitul operaţional consolidat s-a ridicat la aproximativ 91 milioane de dolari (364 mil. lei) în primele nouă luni din 2015, în creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Evoluţia pozitivă a indicatorilor a fost sus­ţinuă de creşterea cantităţilor procesate la cele trei unităţi de producţie ale companiei, rafi­năriile Petromidia, Vega şi divizia de pe­tro­chimie, care au prelucrat 4,25 milioane de tone de materie primă, în creştere cu 11% în pri­mele nouă luni comparativ cu aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut. De asemenea, creşterea mar­je­lor nete de rafinare cu 12,68 USD/t în pri­mele nouă luni a avut un impact pozitiv asupra rezultatelor companiei“, notează re­pre­zentanţii Rompetrol Rafinare în raportul tri­mestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO