Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare, profit de 22 mil. dolari la afaceri de 1,7 mld. dolari în S1

Rompetrol Rafinare (RRC) a raportat o cifră de afaceri brută de 1,7 miliarde dolari, un rezultat operaţional de 90 milioane dolari, în creştere cu 60% faţă de S1/2015, şi un profit net de 22 milioane dolari, echivalentul unei creşteri de 23 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acelaşi timp, KMGI - grupul ce deţine Rompetrol Rafinare - a înregistrat o cifră brută de afaceri de aproximativ 3,2 miliarde dolari şi un EBITDA de 104,6 milioane dolari, în creştere cu 28% faţă de S1/2015.

„Investiţiile de peste 1,6 mld. dolari reali­zate de grup şi unicul său acţionar - Kaz­Mu­nay­Gas - din 2007 şi până în prezent, noua stra­tegie de business adoptată în 2013, sus­tena­bi­li­ta­tea financiară, eficientizarea şi de­zvol­tarea ope­raţiunilor de bază, accentul pe cali­tate şi ino­vaţie, toate acestea au stat la baza evo­luţiei po­zitive a grupului şi a companiilor membre. Pro­ducem în România, avem ma­jori­ta­tea an­ga­ja­ţilor din România, exportăm din Ro­mânia în peste 20 de ţări şi am reuşit îm­preună să construim în România o platformă de sus­ţinere şi consolidare a securităţii energetice a Ro­mâ­niei, a regiunii Mării Negre, dar şi a Euro­pei Cen­trale şi de Est“, a declarat Azamat Zhan­gulov, vicepreşedinte senior al KMG Interna­tio­nal. Rafinăria Petromidia a procesat 2,79 mi­lioane tone în S1, mai mult cu 4,3% faţă de S1/2015, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de 87,89%, în creştere cu 1,9% faţă de S1/2015.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.