Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare investeşte peste 1,9 mil. dolari în centrala termică a rafinăriei Vega din Ploieşti

Rompetrol Rafinare investeşte peste 1,9 mil. dolari în...

Autor: Tibi Oprea

30.07.2019, 00:00 498

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), companie membră a KMG International (41,8%), va moderniza în perioada următoare centrala termică a rafinăriei Vega din Ploieşti, singurul producător intern de bitum şi hexan, pentru creşterea eficienţei energetice, dar şi pentru continua reducere a impactului activităţilor sale asupra mediului inconjurător, investiţie care se va ridica la peste 1,9 mil. dolari şi care cuprinde, printre altele, montarea unui cazan de abur nou achiziţionat la finele anului trecut, potrivit unui raport la bursă. 

„În ultimii ani, unitatea din Ploieşti a înregistrat o creştere operaţională importantă, care ne motivează să mergem mai departe şi să ducem rafinăria, în continuare, pe un drum ascendent. Instalarea cazanului de abur ne va ajuta să eficientizăm procesele de producţie, dar, foarte important, să avem un impact cât mai scăzut asupra mediului înconjurător. Ţelul nostru pentru următorii ani este să creştem eficienţa energetică din Vega Ploieşti până aproape de randamentul maxim”, spune Yedil Utekov, director general al Rompetrol Rafinare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO