Burse - Fonduri mutuale

Romgaz se încurcă în calcule, investitorii sărbătoresc: plus 200 mil. lei într-o săptămână. „Cred că au greşit comunicatul prima dată.“

Romgaz se încurcă în calcule, investitorii...

Autor: Liviu Popescu

14.11.2018, 00:07 1062

Romgaz (SNG) cheamă acţionarii să voteze distri­buirea a 717 milioane de lei din rezerve la solicitarea Ministerului Energiei, acţionar majoritar cu 70%. Astfel statul ar urma să încaseze 501 mil. lei, adică fix suma pe care Romgaz o anunţa în urmă cu o săptămână că vrea să o livreze investitorilor.

„Cred că cei de la Romgaz au greşit prima dată comunicatul, trecând suma de circa 501 milioane lei dividende suplimentare. De fapt, aceasta era doar nevoia statului de a extrage dividende din companie. Aşadar au refăcut comunicatul cu suma de 717 milioane de lei, din care partea statutului, de 70%, este exact 501 milioane lei“, spune o sursă a ZF.

Romgaz vrea să livreze un dividend de 1,86 de lei pe acţiune, adică un randament de 5,3%. Spre comparaţie, în urmă cu o săptămână compania publica un dividend de 1,3 lei, adică 3,8% randament.

Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz şi Transelectrica au primit până în prezent cereri de distribuire a unor dividende suplimentare, cel mai probabil pentru atra­ge­rea de venituri suplimentare la buget şi pentru menţinerea de­ficitului bugetar în limita a 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO