Burse - Fonduri mutuale

Romgaz Mediaş vine cu o nouă propunere de dividende: 3,82 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 11,5%

Romgaz Mediaş vine cu o nouă propunere de dividende:...

Autor: Dan Grigore Ivan

24.05.2017, 00:05 885
Romgaz Mediaş (SNG), produ­că­torul naţional de gaze naturale, a pu­blicat ieri noua propunere de distribuire a dividendelor, adică 3,82 lei pentru o acţiune, ceea ce la preţurile curente de tranzacţionare echivalează cu un ran­da­ment de 11,5%. În primă instanţă acţio­narul majoritar al companiei, Ministerul Ener­giei, a respins dividendul de 2,49 lei pe acţiune.
 
Din noul dividend de 3,82 lei pe o acţiune, 2,4 lei provin din profitul realizat anul trecut de compania de stat, în timp ce 1,42 lei vin după repartizarea a 547 mil. lei din rezultatul reportat.
 
Astfel, statul român va încasa aproximativ un miliard lei din cele 1,4 miliarde lei care vor fi distribuite către investitori.
 
În primă fază, Romgaz Mediaş (SNG) a propus distribuirea unui dividend brut per acţiune de 2,49 lei, ceea ce corespunde unei sume totale ce ar fi trebuit alocată investitorilor în valoare de 959,7 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO