Burse - Fonduri mutuale

Romgaz, cea mai mare companie de stat listată la bursa de la Bucureşti, convoacă acţionarii pe 9 septembrie pentru a alege consiliul de administraţie provizoriu

Romgaz, cea mai mare companie de stat listată la bursa...

Autor: Cristina Bellu

29.07.2021, 14:54 494

Romgaz (SNG), producător şi furnizor de gaze naturale şi cea mai mare companie de stat listată la bursa de la Bucureşti, convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) în data de 9 septembrie pentru a-şi desemna administratorii pentru un mandat de patru luni.

Tot în sedinţa din 9 septembrie este prevăzută şi stabilirea indemnizatiei fixe brute lunare a administratorilor provizorii neexecutivi, in conformitate cu prevederile OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, menţionează convocatorul societăţii.

În martie, Romgaz i-a ales în consiliul de administraţie provizoriu pe Aristotel Marius Jude (director general), Simescu Bogdan Nicolae (preşedinte), Stan Olteanu Manuela Petronela, Botond Balazs, George Sergiu Nicolescu, Gheorghe Silvian Şorici şi Dan Dragoş Drăgan.

Compania a încheiat anul 2020 cu un profit net preliminat de 1,25 de miliarde de lei, în creştere cu 15,14% faţă de 2019, respectiv o cifră de afaceri preliminată de 4,07 miliarde lei, cu 19% mai mică în condiţiile unei diminuări cu 10% a cantităţi de gaze naturale vândute, potrivit datelor agregate de ZF din raportul financiar preliminar publicat la bursă.

Romgaz are o capitalizare de 11,8 mld. lei. Statul român, prin Ministerul Energiei, controlează compania în proporţie de 70%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO