Burse - Fonduri mutuale

Romcab şi-a majorat afacerile cu 40% anul trecut

Romcab Târgu Mureş produce cabluri pentru industria auto, construcţii şi pentru infrastructura de comunicaţii. Foto: Romcab

Romcab Târgu Mureş produce cabluri pentru industria auto, construcţii şi pentru infrastructura de comunicaţii. Foto: Romcab

Autor: Radu Bostan

12.03.2015, 00:07 1207

Producătorul de cabluri electrice Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), controlat de omul de afaceri Zoltan Prosszer, a încheiat anul trecut cu afaceri de 653 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de anul anterior, şi un profit de 32 milioane de lei.

Compania care produce cabluri pentru industria auto, construcţii şi pentru infra­structura de comunicaţii îşi vinde produsele prin distribuitori angro sau către consumatori industriali precum fabricile de componente.

Avansul de anul trecut al vânzărilor a venit pe fondul semnării unor contracte multi­anuale, cu valoarea de 135 de milioane de euro, cu dis­tribuitori de cabluri din Germania şi Austria.

WikiZF: Profilul companiei Romcab Târgu-Mureş

După cinci ani în care afacerile au crescut de 17 ori, în timp ce datoriile s-au majorat de 34 de ori, compania va petrece următorii doi ani pentru a-şi consolida businessul şi întări bilanţul financiar. Datoriile Romcab erau de 460 milioane de lei la 30 septembrie 2014, de trei ori mai mari decât valoarea capitalului propriu.

„Am intrat într-o perioadă de consolidare. Trebuie să demonstrăm că creşterea de 17 ori în cinci ani are consistenţă. Vom relua creşterea din 2017“, spune Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanţe, în prezent pre­şedintele consiliului de administraţie al producătorului de cabluri.

Romcab are în vedere diversificarea surselor de finanţare, în urma transferului de pe piaţa RASDAQ pe tabloul principal al bursei de la Bucureşti. Pe termen lung, compania ia în calcul şi listarea pe bursa din Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO