Burse - Fonduri mutuale

Românii prind curaj: cu 25% mai mulţi clienţi într-un an în fondurile de acţiuni, cele mai riscante instrumente de investiţii

Românii prind curaj: cu 25% mai mulţi clienţi într-un...

Autor: Liviu Popescu

25.04.2018, 00:05 623

♦ Evoluţia poate fi pusă pe seama creşterii bursei de la Bucureşti şi pe fondul perspectivelor de creştere a randamentelor, ceea ce a determinat ca unele fonduri de acţiuni să livreze chiar şi randamente de 35%.

Fondurile de acţiuni, instrumente financiare cu un grad ridicat de risc dar care au şi cele mai ridicate randamente din piaţă, aveau 11.280 de investitori la finele anului 2017, în creştere cu 25% faţă de anul prece­dent, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Fi­nanciară.

Evoluţia poate fi pusă pe seama creşterii bursei de la Bucu­reşti şi pe fondul perspectivelor de creştere a randamentelor, ceea ce a determinat ca unele fonduri de acţiuni să livreze chiar şi randamente de 35%, potrivit Asociaţiei Administratorilor de Fonduri. „Nu cred că apetitul de risc al populaţiei a crescut peste noapte, mai mult este vorba de o îmbunătăţire de moment a unor perspective pe fondurile de acţiuni care a fost exploatată la maxim de investitori“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct Patria Asset Mana­gement.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO