Burse - Fonduri mutuale

România a mai produs un miliardar. Remon Vos, un investitor olandez care deţine CTP cel mai mare proprietar de depozite logistice din România a devenit multimiliardar prin listarea grupului la bursă: peste 5 miliarde de euro

România a mai produs un miliardar. Remon Vos, un...

Autor: Robert Manea

04.04.2021, 00:02 57091

Remon Vos, principalul acţionar al grupului CTP care este cel mai mare proprietar de depozite logistice din România a dat lovitura prin listarea grupului pe care-l deţine la bursa de la Amsterdam.

Vos a vândut 15,4% din companie pentru 854 mil. de euro, ceea ce face ca valoare întregului grup să ajungă la 5,6 miliarde de euro.

CTP este unul dintre cei mai mari operatori de centre logistice din Europa Centrală şi de Vest, având operaţiuni în Cehia, România, Slovacia şi Ungaria.

Conform Reuters, CTP are 400 de angajaţi şi a raportat un profit de 290 mil. de euro.

După listarea la bursa de la Amsterdam, Remon Vos a declarat: „Avem un portofoliu bun pe care l-am construit în locul şi la timpul potrivit şi care reprezintă o bună oportunitate pentru investitori.” 

CTP a spus că banii au fost strânşi şi vor fi folosiţi pentru dezvoltarea sau achziţia de noi parcuri logistice şi pentru a plăti o parte din datorii.

Remon Vos deţine 83% din CTP după listarea la bursă.

Luni la bursă acţiunile CTP creşteau cu 3,2% fiind cotate la 14,45 euro faţă de 14 euro cat a fost preţul din oferta publică de vânzare.

Aici vedeţi interviul pe care l-a avut ZF cu Remon Vos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO