Burse - Fonduri mutuale

Romaero şi-a redus de trei ori pierderile în primul semestru

Ministerul Economiei are în plan să privatizeze Romaero

Ministerul Economiei are în plan să privatizeze Romaero

Autor: Roxana Pricop

22.08.2013, 19:24 129

Compania Romaero Bucureşti (RORX), specializată în reparaţii de avioane, a raportat în primul semestru pierderi de 6,7 milioane de lei, de 3,4 ori mai mici decât cele înregistrate în acelaşi interval al anului trecut. Cifra de afaceri a companiei s-au contractat cu 14% până la 31,2 milioane de lei. Romaero este controlată în proporţie de 51,9% de Ministerul Economiei, iar ministrul Varujan Vosganian a anunţat că firma va fi scoasă la privatizare, împreună cu producătorul de elicoptere IAR Braşov şi Avioane Craiova. SIF Muntenia deţine 25,85% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea are 21%.

Romaero deţine zeci de hectare de terenuri în nordul Bucureştiului în zona aeroportului Băneasa, compania fiind o miză imobiliară uriaşă. Pe bursă, compania are o capitalizare de 93,6 milioane de lei. Ultima tranzacţie cu acţiunile RORX s-a încheiat pe 26 iulie, la un preţ de 15 lei/unitate. La finele anului trecut proprietăţile imobiliare ale Romaero erau evaluate la 175 mil. euro. Societatea a trecut pe pierdere anul trecut cu un rezultat negativ de 46,7 mil. lei (10,5 mil. euro) în ciuda faptului că şi-a majorat afacerile cu 15,9%, la 66,8 mil. lei (15 mil. euro). Ultima dată când statul şi-a anunţat intenţia de a privatiza Romaero a fost la finele anului 2005, însă procedura a fost blocată câteva luni mai târziu din cauza unor datorii istorice ale companiei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO