Burse - Fonduri mutuale

Romaero, mândria industriei aerospaţiale şi de apărare a României, intră într-un proces de restructurare care prevede reducerea datoriilor către buget cu 256 mil. lei şi rambursarea unor credite bancare istorice de 108 mil. lei. O parte dintre activele companiei din Băneasa vor fi transferate către Ministerul Apărării, iar altele vor fi vândute

Romaero, mândria industriei aerospaţiale şi de...

Autor: Cristina Bellu

05.08.2020, 11:03 694

Romaero Bucureşti (simbol bursier – RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare a României, intră într-un proces de restructurare prin mecanismul pus la dispoziţie de OG 6/2019, pe baza unui plan de restructurare aprobat recent de acţionarii companiei, şi care prevede reducerea cu 256 mil. lei a datoriilor către bugetul statului şi transferarea unor active esenţiale către instituţiile din sectorul de apărare.

În plus, compania urmează să ramburseze credite de 108 mil. lei prin valorificarea unor active excedentare de care businessul nu mai are nevoie.

“Odată cu implementarea acestor măsuri şi cu restructurarea datoriilor, compania va putea atrage noi fonduri pe care le va direcţiona către investiţii în tehnologie” , spun reprezentanţii CIT Restructuring, fondată de CITR, parte a Impetum Group, care asistă Romaero în procesul de restructurare.

Aceştia menţionează că pentru a beneficia de prevederile OG 6/2019, compania are nevoie de o finanţare 60 mil. lei, din care  45 mil. lei reprezintă rambursarea iniţială către ANAF, şi aprox. 14 mil. lei necesarul de capital de lucru pentru relansarea activităţii, fonduri care vor fi puse la dispoziţie de CEC Bank.

Finanţarea necesară implementării proiectului de restructurare urmează a fi pusă la dispoziţie de CEC Bank care a aprobat finanţarea rambursării datoriilor către ANAF în suma de 45 mil. lei şi se află în proces de aprobare a finanţării unui credit special de 14 mil. lei.

Compania Romaero Bucureşti are o capitalizare de 169,5 mil. lei şi  este controlată de statul român prin Ministerul Economiei, cu o participaţie de 56,7% din capitalul social. SIF Muntenia are un pachet de 23,2% din numărul de acţiuni, în timp ce Fondul Proprietatea deţine 18,8% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO