Burse - Fonduri mutuale

Rocadă între companiile de stat de la Bursă. Nuclearelectrica atinge o capitalizare record şi urcă pe locul 6 în clasamentul celor mai valoroase companii listate, depăşind Transgaz

Rocadă între companiile de stat de la Bursă....

Autor: Liviu Popescu

06.12.2019, 00:07 619

Şi Romgaz a fost joi pe verde, iar analiştii pun dinamica pozitivă pe fondul afirmaţiilor făcute de Orban pentru ZF cu privire la dividende suplimentare.

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a urcat ieri o poziţie în clasamentul celor mai valoroase companii de la bursa de la Bucureşti în contextul în care acţiunile sale au ajuns la maximul istoric de 14,66 lei pe unitate, respectiv o capitali­zare de 4,42 mld. lei, arată datele de la bursă.

Astfel, compania controlată de statul român a urcat de pe locul 6 pe locul 7 în acest clasament şi a depăşit Transgaz (TGN), operatorul sistemului naţional de transport al gazelor na­turale, tot o companie de stat dar care în şedinţa de joi a rămas la valoarea de 4,36 miliarde de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO