Burse - Fonduri mutuale

Roca Industry a primit aprobarea acţionarilor pentru transferul pe piaţa principală a Bursei şi o majorare de capital. Undă verde şi pentru achiziţia Electroplast

Roca Industry a primit aprobarea acţionarilor pentru...

Autor: Tibi Oprea

22.06.2023, 18:11 664

Holdingul Roca Industry (simbol bursier ROC1), cu participaţii în mai multe companii de bricolaj şi materiale de construcţii, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că adunarea generală extraordinară a acţionarilor a aprobat propunerea privind transferul pe piaţa reglementată a BVB, însoţită de o majorare de capital semnificativă. Tototdată, acţionarii au aprobat achiziţia Electroplast (ELP).

Ambele operaţiuni au fost aprobate în principiu, urmând ca implementarea lor să fie îndeplinită de către Consiliul de Administraţie al Roca Industry.

„Aceste decizii sprijină holdingul în planurile sale de consolidare a poziţiei în industrie şi reprezintă un pas înainte în procesul de creştere accelerată în anii viitori. Unul dintre obiectivele Roca Industry este acela de a ajunge în următoarea perioadă să-şi desfăşoare activitatea prin intermediul a 8-10 filiale complementare care, la rândul lor, să ocupe poziţii de campioni regionali prin creştere organică şi achiziţii”, a transmis Ionuţ Bindea, Preşedinte CA şi Director General al Roca Industry.

Electroplast este jucător important pe piaţa de cabluri feroviare şi unul dintre principalii producători români de cabluri halogen-free. Roca Industry spune că are potenţial de dezvoltare către noi zone, iar acreditările deja obţinute îi oferă premisele de deschidere a pieţelor europene de profil.

„Cu această ocazie ne vom diversifica şi mai mult subsectoarele de activitate, vom lărgi aria pieţelor de distribuţie pentru companiile noastre, şi vom oferi valoare adăugată în procesul de reindustrializare a României, îndeplinindune rolul esenţial cu care am plecat la drum”, mai scrie Ionuţ Bindea.

Administratorii Roca Industry au decis pe 20 iunie să îl numească pe Ionuţ Bindea ca Preşedinte al Consiliului de Administraţie, în calitate de director general al companiei, pentru o perioadă de trei ani, anterior fiind director general interimar.

Roca Industry Holdingrock1 are o capitalizare de 159 mil. lei şi este controlată în proporţie de 60,8% de Societatea de Investiţii Alternative cu Capital Privat Roca Investments. Un pachet de 5,73% din acţiuni este deţinut de Mihai Bîrliba, iar 33,47% este în portofoliile altor investitori.

Acţiunile ROC1 se tranzacţionează în scădere cu 18,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 3,5 mil. lei, conform datelor BVB.

Holdingul a încheiat T1/2023 cu afaceri de 82,3 mil. lei şi pierderi de 5,5 mil. lei, comparativ cu afaceri de 44,5 mil. lei şi un rezultat net de 0,2 mil. lei în T1/2022, însă societatea menţionează că această comparaţie nu este relevantă întrucât în ultima perioadă a făcut mai multe achiziţii, arată datele din raportul financiar trimestrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO