Burse - Fonduri mutuale

Robert Burlan, Raiffeisen Asset Management: Dinamica Băncii Transilvania, chiar dacă uşor negativă, este mult mai bună decât a celorlalte bănci locale listate, respectiv a sectorului bancar european. Includerea în indicii pieţelor emergente şi-a făcut contribuţia la această performanţă

Robert Burlan, Raiffeisen Asset Management: Dinamica...

Autor: Tibi Oprea

22.10.2020, 15:06 1743

Robert Burlan, director de investiţii al Raiffeisen Asset Management, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri mutuale din România, spune că includerea Băncii Transilvania în indicii pieţelor emergente a avut un aport în performanţa acţiunilor acesteia, situând-o peste cea a celorlalte bănci locale listate sau peste cea a sectorulu bancar european.

“Avem două companii care deja au fost incluse în indicia FTSE Russell, Nuclearelectrica şi Banca Transilvania. La nivelul anului curent vedem o evoluţie foarte bună pentru Nuclearelectrica, una dintre cele mai bune din componenţa indicelui BET, un an în care indicii bursieri sunt pe minus, compania are o creştere de aproape 30% dacă includem şi dividendele. Banca Transilvania, chiar dacă are încă o performanţă uşor negativă, este mult mai bună decât performanţa celorlalte bănci locale listate, respectiv performanţa sectorului bancar european. Cred că inclusiv această includere în indici şi-a făcut contribuţia la această performanţă. Probabil că o să vedem şi alte companii în viitor care o să acceadă la structura indicelui, poate pentru unele o să fie un scop în sine să fie incluse. Acele acţiuni vor fi de urmărit pe viitor. Desigur, nu ne putem aştepta la minuni peste noapte, este un process de durată. Am făcut o serie de paşi până acum şi trebuie să facem în viitor. Cel mai important este că suntem pe direcţia cea bună şi pe un drum ireversibil din punct de vedere al viitorului Bursei locale”, a declarat Robert Burlan în cadrul unei dezbateri a administratorilor de fonduri locali organizată joi la BVB.

Ce aşteptări are Burlan legate de promovarea Bursei româneşti la statutul de piaţă emergentă secundară? “Upgrade-ul Bursei locale este clar că este un pas important şi unul dintre puţinele evenimente pozitive pe piaţa locală în acest an plin de provocări. Este clar că vorbim de mai multă vizibilitate, lichiditate, o evaluare poate mai atractivă a companiilor locale care putea să încurajeze şi alte companii care încă nu au făcut pasul spre Bursă.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO