Burse - Fonduri mutuale

Rezultate dezamăgitoare pentru Apple şi Amazon, care nu s-au încadrat în aşteptările pieţei pentru T3/2021. Datele, reflectate şi în evoluţiile burselor americane

Surs foto: Profimediaimages.ro

Surs foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

29.10.2021, 11:40 380

Contractele futures din Statele Unite au scăzut vineri, 29 octombrie, de vreme ce acţiunile unora dintre cele mai mari companii tech au suferit pe fondul unor dezamăgitoare rapoarte financiare, potrivit CNBC.

Astfel, contractele futures din S&P 500 şi Nasdaq 100 au intrat în teritorii negative, în timp ce contractele prezente în Dow Jones Industrial Average au scăzut cu 76 de puncte.

Acţiunile Amazon (simbol bursier AMZN) au scăzut cu 4% în şedinţele after-hours după ce gigantul din e-commerce nu a reuşit să se încadreze în estimările privind veniturile din T3/2021. Mai mult, compania a emis prognoze dezamăgitoare pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, o perioadă critică a anului.

De asemenea, acţiunile Apple (AAPL) s-au depreciat cu 3% după sfârşitul şedinţei de tranzacţionare, în contextul în care veniturile din ultimul trimestru s-au plasat sub aşteptări, costurile privind lanţurile de aprovizionare ajungând la 6 miliarde de dolari, conform CEO-ului Tim Cook.

Reacţiile au venit după ce S&P 500 şi Nasdaq Composite, indicele companiilor tech, au închis şedinţa de tranzacţionare de joi la noi maxime istorice, pe măsură ce investitorii au ignorat datele economice ale celor două societăţi.

În T3/2021, economia americană a înregistrat un plus de  2% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă de anul trecut, cea mai slabă creştere de la sfârşitul recesiunii din 2020 încoace. Autorităţile au prognozat o creştere de 2,8%.

„PIB-ul ne-a spus ceea ce ştiam deja, economia a încetinit considerabil în al treilea trimestru. Veştile bune sunt că următoarele trimestre vor compensa perioada anterioară, pe măsură ce trendurile legate de Covid continuă să se îmbunătăţească”, spune Ryan Detrick, chief market strategist al brokerului LPL Financial.

Piaţa americană de capital s-a bucurat recent de evoluţii puternice. Aproape jumătate din companiile incluse în S&P 500 au raportat rezultatele din T3/2021, dintre care 80% au reuşit să depăşească aşteptările analiştilor de pe Wall Street. Totodată, experţii estimează că profiturile societăţilor incluse în indice vor creşte anul acesta cu 38,6% faţă de 2020.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO