Burse - Fonduri mutuale

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco a atras 7 milioane de euro printr-un plasament privat de obligaţiuni, intermediat de TradeVille

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco a atras...

Autor: Roxana Rosu

19.04.2021, 10:41 1473

Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă, decoraţiuni şi produse pentru lifestyle din Europa Centrală şi de Est, a încheiat anticipat un plasament privat de obligaţiuni, în urma căruia compania a atras 7 milioane euro.

Operaţiunea a fost derulată în perioada 8-16 aprilie, iar majoritatea subscrierilor au fost făcute online, prin platforma de tranzacţionare TradeVille.

Obligaţiunile cu simbolul VIV26E au scadenţa la 5 ani, o rată anuală fixă a cuponului de 5,5% stabilită de emitent, iar cupoanele sunt plătite semestrial.

Valoarea iniţială a plasamentului a fost de 5 milioane euro, iar valoarea totală a subscrierilor înregistrate a fost de 8,245 milioane euro.

Vivre Deco a hotărât emiterea unui număr de 14.000 obligaţiuni nominative, dematerializate, necondiţionate, negarantate şi neconvertibile, cu valoarea nominală de 500 EUR/obligaţiune, în valoare totală de 7 milioane de euro.

 Retailerul va lista obligaţiunile la BVB, TradeVille fiind Consultant Autorizat.

„Succesul ofertei de anul trecut ne-a dat încredere şi curaj să continuăm cu finanţarea prin piaţa de capital, să ducem acest instrument la următorul nivel şi, totodată, să continuăm parteneriatul cu retailul. Pentru Vivre, creşterea cotei de piaţă în cele nouă ţări este prioritară. Aşadar, nevoia de finanţare va exista pe termen lung. Dezvoltăm constant tehnologii, cu scopul de a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor noştri şi credem că suntem suficient de bine poziţionaţi, astfel încât în următorii ani să devenim cel mai important marketplace pe categoria şi în regiunea din care facem parte”, a declarat Monica Cadogan, CEO Vivre.

Vivre este unul dintre principalii retaileri online din industria home & deco din CEE, fondat în 2012 de antreprenori români, cu vânzări în 9 ţări din centrul şi estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croaţia, Polonia şi Grecia.

"Suntem cu atât mai încântaţi să intermediem finanţări la bursă pentru companii româneşti care-şi consolidează postura de lider cu ajutorul tehnologiilor online şi mobile. Asta apropie şi mai mult Vivre Deco de TradeVille. Oricine îşi poate alege acum ideile de lifestyle şi design interior direct de pe telefonul mobil. Tot dintr-o aplicaţie mobilă îşi poate construi un portofoliu de investiţii la Bursa de Valori Bucureşti şi pe cele mai mari burse din lume. La fel de uşor şi mobil poate chiar să subscrie într-un plasament privat de succes precum cel pe care l-am facilitat pentru Vivre Deco", a declarat Mihaela Bîciu, CEO TradeVille.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO