Burse - Fonduri mutuale

Remarul lui Gruia Stoica a mai prins un contract de 9,5 mil. euro cu CFR Calatori

Remarul lui Gruia Stoica a mai prins un contract de 9,5 mil. euro cu CFR Calatori
18.11.2009, 23:03 65

Producatorul de vagoane Remar Pascani (RMAR), compania detinutade Gruia Stoica, unul dintre cei mai discreti oameni de afacerilocali prin intermediul societatii Grup Feroviar Roman (GFR), aincheiat cu compania CFR Calatori un contract in valoare de 40,7mil. lei (circa 9,5 mil. euro) plus TVA pentru modernizarea a 9vagoane de calatori, potrivit unui raport emis de societate peBursa.

Firma a mai castigat anul acesta o licitatie in valore de 700mil. lei (circa 167 mil. euro) fara TVA pentru modernizarea a 400de vagoane ale CFR Catatori, in conditiile in care a fost singurulofertant. Remar Pascani a castigat si in toamna anului trecut uncontract in valoare de 278 mil. lei (77 mil. euro) pentrumodernizarea a 113 vagoane etajate ale CFR Calatori. Valoarea celordoua contracte, care se intind pe o perioada de circa patru ani,depaseste de peste 10 ori cifra de afaceri a firmei pe anul trecut,care s-a ridicat la 89,2 mil. lei (21,2 mil. euro).

In ciuda stocului semnificativ de contracte incheiate,producatorul din industria materialului rulant a inregistrat inperioada ianuarie-septembrie afaceri mai mici cu 8,8%, de 52,5 mil.lei (12,4 mil. euro) si un profit net de doar 210.000 de lei (circa50.000 de euro), comparativ cu un castig net de peste 7 mil. lei inaceeasi perioada din 2008.

In trimestrul al treilea, firma a realizat afaceri de 4,7 mil.lei (1,1 mil. euro), de 3,6 ori sub nivelul din perioada similara aanului precedent.

Titlurile Remar Pascani au avansat cu circa 9% de la inceputulanului, dupa ce in ultimele luni au pierdut circa o treime dinvaloare pe fondul raportarii rezultatelor din primele treitrimestre.

Anterior, actiunile Remar s-au apreciat puternic in urmaanuntului privind castigarea licitatiilor cu CFR Calatori.

La pretul de ieri, de 6,55 lei/actiune, valoarea companiei seridica la 17,6 mil. euro. Firma Grup Feroviar Roman detine 89,6%din actiunile Remar Pascani, fiind si singurul actionarsemnificativ al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO