Burse - Fonduri mutuale

Redeschiderea parcurilor Disneyland şi reluarea vacanţelor aduc acţiunile Disney şi Airbnb în atenţia investitorilor

Redeschiderea parcurilor Disneyland şi reluarea...

Autor: Roxana Rosu

12.05.2021, 13:29 169

Investitorii care anticipează o „revenire la normal” sunt cu ochii pe Disney, care îşi raportează câştigurile joi pentru trimestrul care s-a încheiat în martie, o altă companie interesantă pe bursă în prezent fiind Airbnb, care ar putea profita de reluarea vacanţelor în multe destinaţii de pe glob.

”Pandemia a avut un impact negativ asupra majorităţii activităţii Disney în ultimul an, cu un impact negativ estimat la 2,6 miliarde dolari din veniturile sale. Dar restricţiile au adus şi câteva oportunităţi pentru companie, cu serviciile de video streaming DisneyĂ, Hulu şi ESPN Ă câştigând milioane de utilizatori noi, dovedindu-se un competitor din ce în ce mai puternic pentru Netflix”, spune Ionuţ Paulenco, analistul de piaţă pentru România al eToro.

Lansat în 2019, canalul Disney+ a depăşit 100 de milioane de abonaţi, propulsat de seriale populare precum WandaVision.

Prin comparaţie, Netflix a raportat 208 de milioane de abonaţi la sfârşitul lunii martie, dar pe care i-a adunat încă din 2007, când a trecut de la expedierea de DVD-uri către abonaţi la servicii de streaming.

Conducerea Disney a indicat că serviciile sale de streaming ar putea ajunge la aproximativ 350 de milioane de abonaţi până în 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO