Burse - Fonduri mutuale

Reacţie pozitivă a investitorilor Rompetrol Rafinare după reducerea capitalului cu 1,75 mld. lei: acţiunile se apreciau cu până la 4% la 0,05 lei

Reacţie pozitivă a investitorilor Rompetrol Rafinare...

Autor: Roxana Rosu

10.08.2021, 00:00 283

Cu până la 4% se apreciau luni acţiunile Rompetrol Rafinare, operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, parte a grupului kazah KMG International, cel mai probabil ca o reacţie pozitivă la decizia acţionarilor de reducere a capitalului social cu 1,75 mld. lei. Acţionarii companiei au aprobat modificarea capitalului în adunarea generală din  6 august.

Pe ordinea de zi au fost şase variante propuse, cu valori cuprinse între 229 milioane lei şi 3,07 miliarde lei, în condiţiile în care activul net al societăţii este evaluat la mai puţin de jumătate din capitalul social subscris. Numărul de acţiuni care au făcut obiectul reducerii se calculează proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar la capitalul social la data de înregistrare, se arată în hotarărea AGA.

Potrivit Legii Societăţilor, atunci când activul net al unei societăţi se diminuează la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social, consiliul de administraţie are obligaţia de a convoca de îndată adunarea generală extraordinară pentru a decide dacă societatea trebuie dizolvată. Pentru a evita această situaţie, compania are la dispoziţie o serie de măsuri, inclusiv reducerea capitalul social. Compania are o capitalizare de 2,1 miliarde, fiind una dintre cele mai mari companii listate, dar cu un free float scăzut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO