Burse - Fonduri mutuale

Rareş Nilaş, BT Securities: Dacă proiectul pe SIF-uri trece de plen am mai putea vedea o creştere de 5-10%

Autor: Adrian Ionut Cojocar

08.11.2011, 13:04 451

Rareş Nilaş, şeful firmei de brokeraj BT Securities, crede că acţiunile SIF-urilor vor mai urca cu încă 5-10% de la actualele niveluri dacă proiectul privind ridicarea pragului la SIF-uri va fi adoptat de Camera Deputaţilor.

"Sper ca măcar de această dată să se tranşeze chestiunea cu pragul la SIF-uri pentru că în fiecare an au fost discuţii de genul acesta. Având în vedere experienţele precedente eu sunt reticent până nu văd că se întâmplă. Creşterile recuperează o parte din pierderile precedente dar nu ceva spectaculos să revină pe un trend ascendent. Dacă trece şi de Camera Deputaţilor s-ar putea să mai crească vreo 5-10%, iar dacă nu se vor întoarce de unde au plecat", este de părere Nilaş.

Acţiunile SIF-urilor au câştigat ieri circa 5%, iar pe parcursul şedinţei de astăzi înregistrau aprecieri cuprinse în tre 4% şi 8% după ce proiectul privind majorarea pragului la SIF-uri de la 1% la 5% din capital, a primit un vot pozitiv din partea Comisiei de Buget-Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO