Burse - Fonduri mutuale

Raiko Transilvania ar urma să înceapă săptămâna viitoare un plasament privat pentru 840.000 lei

Raiko Transilvania ar urma să înceapă săptămâna...

Autor: Tibi Oprea

07.02.2020, 00:00 282

Raiko Transilvania, producător de sisteme pluviale cu capital polonez, ar urma să înceapă săptămâna următoare al doilea plasament privat înainte de intrarea acţiunilor la tranzacţionare în urma căruia ar vrea să atragă de la investitori 840.000 de lei pentru a-şi creşte capacitatea de producţie şi de vânzare, potrivit unor surse ale ZF.

În cadrul acestei operaţiuni, care va fi adresată în special investitorilor străini, compania vrea să emită un număr de 800.000 de acţiuni noi cu valoarea nominală de 1,05 lei pe unitate. Fondul de investiţii polonez Carpathia Capital, listat pe piaţa secundară a Bursei, va fi unul dintre investitorii principali ai tranzacţiei.

Aceasta va fi a doua operaţiune realizată de companie pe piaţa de capital locală, după ce în iulie 2019 a vândut 1 milion de acţiuni noi într-un plasament privat şi a atras 1,05 mil. lei de la 29 de investitori de pe Bursa de Valori Bucureşti. Dacă cel de-al doilea plasament privat va fi încheiat cu succes, free float-ul de pe bursă ar urma să fie de 47% din numărul de acţiuni, în timp ce Tomasz Kurcin, fondator şi preşedinte al consiliului de administraţie, împreună cu soţia sa vor avea o deţinere de 53% din capitalul social. Casa de brokeraj Tradeville va asista Raiko în derularea ofertei şi, ulterior, la listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, care se vor tranzacţiona sub simbolul RKOT.

Pe fondul succesului primei runde de finanţare care a avut loc în iulie anul trecut, pentru anul 2019 conducerea estimează venituri de 5 mil. lei, plus de 22% faţă de 2018, şi un profit brut de 260.000 lei, o creştere de aproximativ 60% faţă de rezultatul anului 2018. Compania intenţionează să distribuie dividende sub formă de acţiuni către acţionari, folosind o parte din profiturile reţinute din anii 2018 şi 2019. Propunerea pentru rata de alocare a acţiunilor gratuite pentru fiecare acţiune deţinută va fi făcută imediat ce vor fi publicate rezultatele financiare din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO