Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen si-a majorat cu 85% tinta de pret pe Banca Transilvania

Raiffeisen si-a majorat cu 85% tinta de pret pe TLV
28.05.2009, 00:00 70

Analistii Raiffeisen Capital&Investment (RCI), societatea de brokeraj a Raiffeisen Bank, si-au majorat pretul-tinta pentru actiunile Bancii Transilvania (TLV) la 1,26 lei/actiune. Precedenta tinta de pret, de 0,68 lei/actiune, fusese stabilita la inceputul lunii aprilie.

RCI si-a modificat si recomandarea pentru titlurile TLV de la "reduce" la "hold", in conditiile in care pretul actual din piata, de 1,02 lei/actiune, este cu 19% mai mic decat pretul-tinta.
"Nu este nicio indoiala ca 2009 va fi un an dificil pentru Banca Transilvania, fapt confirmat de rezultatele pe primul trimestru cand banca abia s-a mentinut pe profit. Rezultatele au dovedit insa ca in ciuda riscurilor de scadere inerente, din provizioane si scaderea marjelor, TLV poate oferi surprize pozitive, rezultate din reducerea costurilor si o crestere a rezultatului din trading si din banii castigati usor din finantarea deficitului bugetar", se arata in raportul RCI.
Analistii mai arata ca schimbarea sentimentului investitorilor ar trebui sa ajute actiunile TLV. De la inceputul lunii martie, titlurile TLV au castigat pe Bursa circa 57%.
Raiffeisen estimeaza ca Banca Transilvania va inregistra in acest an pierderi de 20 mil. lei, fata de un profit net de 362 mil. lei in 2008, insa va reveni pe profit in 2010, cu un castig net de 142 mil. lei. Pierderile ar urma sa fie determinate de provizioane, estimate la 411 mil. lei, in conditiile in care nivelul creditelor neperformante este prognozat sa urce la 13,4% din portofoliul total de credite.
In primul trimestru, Banca Transilvania a raportat un profit net de 1 mil. lei, dupa ce si-a constituit provizoane de 91,5 mil. lei.
Pe de alta parte, analistii RCI considera ca pozitia de capital a Bancii Transilvania este buna, neexistand o nevoie iminenta pentru o majorare de capital.
In ceea ce priveste indicatorii la care se tranzactioneaza titlurile TLV, acestia sunt mai mici in comparatie cu media bancilor din regiune, mai ales din perspectiva rezultatelor estimate pentru 2010, ceea ce ar putea face ca actiunile sa devina mai atractive, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care analistii RCI au hotarat majorarea pretului-tinta.
Ieri, titlurile TLV au castigat 2,5%, capitalizarea bancii fiind in prezent de 258 mil. euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO