Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen: Romania are potential sa supraperformeze la Bursa

03.06.2010, 23:42 32

Zoltan Koch, senior fund manager la compania austriaca deadministrare a investitiilor Raiffeisen Capital Management (RCM),este de parere ca piata locala de actiuni are potential de a aducerandamente mai mari decat alte piete din Europa Centrala si de Est,precum Polonia si Bulgaria.

"Piata romaneasca de capital este mult mai interesanta acumpentru investitorii straini decat era in urma cu trei ani, dinperspectiva privatizarilor care ar putea avea loc prin intermediulbursei de la Bucuresti. Cu toate acestea, lichiditatea ramane oproblema pentru piata romaneasca. Din aceasta cauza, investitiilefondurilor administrate de Raiffeisen Capital management in Romaniasunt ca si inexistente", a spus Zoltan Koch, senior fund manager lacompania austriaca de administrare a investitiilor RaiffeisenCapital Management.

Daca lichiditatea ar fi la cote mai ridicate pe bursa de laBucuresti, fondurile RCM ar investi in "numele mari", precum celeale BRD, Petrom si Transgaz.

Compania austriaca administreaza active nete de peste 3 mld.euro, aproape jumatate din acest volum fiind investit pe pieteleemergente din Europa de Est, cu preponderenta in Rusia siTurcia.

"Este destul de devreme sa vorbim despre reintoarcereafondurilor straine de investitii pe piata romaneasca de actiuni.Fondurile dispun de bani, dar asteapta semnale pozitive din parteaRomaniei. Situatia prin care trece Grecia i-a facut pe investitorisa fie mult mai atenti la datele macroeconomice atunci cand alegdestinatia de investitii", a mai spus Koch.

In primele cinci luni din an principalul indice al bursei de laBucuresti a crescut cu 6%, pierzand mult in ultimele doua luni dinavansul de 28% castigat in primul trimestru.

"In momentul de fata, piata romaneasca de actiuni este cu 30%mai ieftina decat piata poloneza, astfel ca ma astept ca piataromaneasca sa performeze in 2010 mai bine decat alte piete dinregiune", a conchis Koch de la RCM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO