Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen estimeaza profit de 242 mil. lei la BRD in T3

28.10.2009, 23:20 23

Analistii societatii de brokeraj RaiffeisenCapital&Investment (RCI) au majorat estimarile de profit pentruBRD-SocGen (BRD), mizand pe o crestere a marjei de dobanda neta(diferenta dintre dobanda activa - perceputa la credite - sidobanda pasiva - platita la depozite) in trimestrul al treilea.

"Ne asteptam ca BRD sa raporteze in continuare o imbunatatire amarjei de dobanda la nivel trimestrial, la 3,52% fata de 3,22% intrimestrul al doilea. Pe de alta parte, cresterea veniturilor netedin dobanzi va fi limitata de stagnarea activelor", sustinanalistii RCI. Acestia mai mizeaza pe un raport costuri/venituri de42,9% si nu se asteapta la o crestere semnificativa aprovizioanelor, in ciuda cresterii creditelor neperformante.

"Profitul net ar trebui sa se situeze la 242 mil. lei, inscadere cu 19% fata de trimestrul al treilea al anului trecut", searata in raport.

BRD a inregistrat in trimestrul al treilea din 2008 un profitnet record de 524 mil. lei, insa o parte semnificativa a provenitdin vanzarea participatiei de 25% de la Asiban. Profitul net dinexploatare a fost de 299 mil. lei.

Analistii Raiffeisen estimeaza ca BRD va raporta pe 2009 unprofit net de 920 mil. lei, in crestere cu 11% fata de vecheaestimare, de 823 mil. lei. Tinta de profit pentru 2010 a fostmajorata la 954 mil. lei, iar pentru 2011 la 1,142 mld. lei.

Pe baza noului scenariu, Raiffeisen si-a majorat tinta de pretpentru titlurile BRD de la 11,2 lei la 13,4 lei si si-a modificatrecomandarea din reducerea expunerii (reduce) in pastrare (hold).Actiunile BRD pierdeau ieri 4%, cu o ora inainte de inchidereasedintei, tranzactionandu-se la 11,9 lei. Capitalizarea bancii estede 1,93 mld. euro. "Desi din punct de vedere fundamental evaluareadin piata este la limita, sfatuim investitorii sa profite demomentul care ar putea fi declansat de rezultatele pe trimestrultrei", spun analistii Raiffeisen.

BRD isi publica rezultatele la noua luni la inceputul saptamaniiviitoare, pe 2 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO