Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen Bank preia activitatea Raiffeisen Capital&Investment

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Andrei Chirileasa

22.12.2013, 18:40 762

Raiffeisen Bank a fost avizată de Bursa de Valori Bucureşti ca participant la sistemul de tranzacţionare ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu firma de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI). Înregistrarea Raiffeisen Bank în Registrul Participanţilor va deveni efectivă la data implementării efectelor fuziunii.

Raiffeisen Bank a derulat în prima jumătate a acestui an fuziunea cu Raiffeisen Capital&Investment, activitatea şi personalul firmei de brokeraj urmând să fie preluate de un departament din cadrul băncii. RCI a intermediat în primele 11 luni ale acestui an tranzacţii cu acţiuni în valoare de 3,2 mld. lei (720 mil. euro) pe bursa de la Bucureşti, fiind implicată în cele mai mari tranzacţii derulate pe piaţă (listarea Romgaz, oferta statului la Transgaz, plasamentele derulate de Fondul Proprietatea la Transgaz şi Petrom şi plasamentul BERD la Petrom). RCI a intermediat şi oferta de obligaţiuni a Raiffeisen Bank, în valoare de 225 mil. lei. Firma de brokeraj este condusă de Dana Mirela Ionescu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO