Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen Asset Management devine cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, cu 6 mld. lei în gestionare

Răzvan Szilagyi, CFA, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Asset Management

Răzvan Szilagyi, CFA, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Asset Management

Autor: Cristina Bellu

08.10.2021, 10:54 1763

Raiffeisen Asset Management (RAM), compania specializată în administrarea fondurilor de investitii a grupului Raiffeisen în România, a devenit cel mai mare administrator de fonduri mutuale de pe plan local, după ce activele societăţii au depăşit 6 mld. lei la finalul lunii august.

Astfel, activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu peste 800 milioane de lei faţă de finalul anului trecut, unde cel mai rapid ritm de creştere a activelor a fost înregistrat de fondurile de actiuni si cele mixte-cu componenta de actiuni, care însumează în prezent peste 1 miliard de lei.

Totodată, numarul total al clientilor care investesc in fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management a crescut cu peste 12% de la inceputul acestui an, ajungând în prezent la aproape 42.000.

“Politicile fiscale si monetare implementate la nivel local si global in cursului anului trecut cu scopul de a stopa efectele negative ale pandemiei au generat presiuni inflationiste si, in acelasi timp, au sprijinit cresterea burselor de actiuni. Acest context de piata din ultimele 12-15 luni a favorizat evolutia fondurilor de actiuni, fapt reflectat si de interesul crescut al clientilor nostri pentru acest tip de fonduri”, spun reprezentanţii societăţii.

Fondul de actiuni locale, Raiffeisen Romania Dividend, a inregistrat de la inceputul acestui an un randament de 31.6%, in timp ce valoarea activelor sale a depasit pragul de 200 milioane de lei. In acelasi timp, fondul de actiuni internationale, Raiffeisen Global Equtiy, lansat in prima parte a anului trecut, a obtinut un randament de 12.8% de la inceputul anului, iar activele sale au depasit 30 de milioane de euro.

“Trecem printr-o perioada cu inflatie ridicata si presiuni asupra cursului de schimb, inamicii economiilor noastre. Cresterea sustinuta a investitiilor in fondurile cu componenta de actiuni, confirma ca acestea reprezinta o optiune potrivita contextului in care ne aflam”, spune Razvan Szilagyi, CFA, Presedinte si CEO Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Asset Management are in prezent o cota de 23,3% din piata locala a fondurilor deschise de investitii. Clasamentul este completat de ERSTE Asset Management, cu o cotă de 23,2% din piaţă şi de BRD Asset Management cu 19,8%.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO