Burse - Fonduri mutuale

Radu Puiu, analist în cadrul XTB România: Şedinţele băncilor centrale din SUA, Marea Britanie şi Japonia, principalele puncte de interes pentru investitori în această săptămână

Radu Puiu

Radu Puiu

Autor: Tibi Oprea

16.09.2020, 00:05 571

♦ Şedinţa de politică monetară a FED va începe miercuri, Banca Angliei va începe şedinţa miercuri şi va adopta deciziile joi, iar Banca Japoniei îşi va prezenta decizia joi dimineaţă.

După un început liniştit din punctul de vedere al evenimentelor, săptămâna în curs va aduce subiecte de interes care pot influenţa o arie largă de active, de la pieţele financiare şi până la mărfuri.

Dintre acestea, şedinţele de politică mone­tară a trei dintre cele mai impor­tante bănci centrale, cele din SUA, Anglia şi Japonia, ar putea fi principa­lele puncte de interes pentru investitori. „Ne aşteaptă o săptămână foarte interesantă, atât din punctul de vedere al evenimentelor macroeconomice, cât şi din perspectiva companiilor. Tonul pe care îl vor avea bancherii centrali poate influenţa piaţa valutară, în special în momentul în care este vorba de dolarul american“, spune Radu Puiu, analist în cadrul XTB România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO