Burse - Fonduri mutuale

Radu Popescu preia interimar conducerea Romaero Băneasa, companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare a României

Radu Popescu preia interimar conducerea Romaero Băneasa,...

Autor: Cristina Bellu

09.03.2021, 14:11 1392

Romaero Bucureşti (simbol bursier – RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare a României, a anunţat marţi la Bursă că administratorii societăţii au decis să-l numească la conducerea companiei pe Radu Popescu, pentru un mandat de patru luni, începând cu data de 11 martie 2021.

El îl înlocuieşte pe Marin Gheorghiu care a asigurat interimar conducerea companiei, începând cu 11 ianuarie 2021.

“Mandatul lui Radu Popescu va putea înceta oricând înainte de împlinirea termenului în cazul numirii unui director general în condiţiile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările şi completările ulterioare”, spun reprezentanţii companiei.

Începând cu luna aprilie 2020, conducerea companiei a fost asigurată interimar de mai multe persoane, după ce, mandatul lui Remus Vulpescu, care ocupa acestă poziţie din decembrie 2016, a expirat şi nu a mai fost reînnoit.

Compania are o capitalizare de 258 mil. lei şi este controlată în proporţie de 56,7% de statul român prin Ministerul Economiei, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) deţine 23,2% din capitalul social, iar Fondul Proprietatea are un pachet de 18,9% din numărul de acţiuni.

În luna noiembrie a anului trecut,  Romaero a obţinut aprobarea ANAF pentru implementarea unui plan de restructurare prin Ordonanţa de Guvern nr.6 care reglementează restructurarea datoriilor la buget, ceea ce permite companiei demararea unui program de investiţii de peste 200 milioane de lei, pregătit în colaborare cu CIT Restructuring pentru următorii 5 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO