Burse - Fonduri mutuale

Radu Hanga, preşedinte Bursa de Valori Bucureşti: Bursele au demonstrat în pandemie că sunt un pilon stabil pentru dezvoltarea economiilor. Pentru o dezvoltare sănătoasă este nevoie de o cooperare foarte strânsă între toţi factorii

Radu Hanga, preşedinte Bursa de Valori Bucureşti:...

Autor: Tibi Oprea

08.09.2020, 00:00 477

Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), spune că bursele au demonstrat în timpul pandemiei că sunt un pilon stabil pentru dezvoltarea economiilor şi că pentru o dezvoltare sănătoasă este nevoie de o cooperare între pieţele de capital şi mediul politic.

„Sunt convins că în această perioadă de pandemie bursele au demonstrat că sunt un pilon stabil pentru dezvoltarea economiilor, iar pentru o dezvoltare sănătoasă este nevoie de o cooperare foarte strânsă între toţi factorii, inclusiv mediul politic. Faptul că preşedintele Poloniei este prezent la această conferinţă este o dovadă a conlucrării mediului economic, al bursei şi al mediului politic spre dezvoltarea ţării şi, implicit, a economiei şi a pieţei de capital. Cred că această cooperare este cheia succesului pentru fiecare ţară. De asemenea, cooperarea trebuie extinsă la nivel regional, iar această Conferinţă a Burselor celor Trei Mări este un pas înspre această cooperare a pieţelor de capital din regiune, prin comunicare, schimb de bune practici, idei care au funcţionat într-o piaţă şi care pot fi replicate şi în alte pieţe. În plus, cooperarea între burse se extinde şi la nivelul emitenţilor, care pot întâlni viitori parteneri de afaceri şi, totodată, pot atrage noi investitori”, a spus Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, la Conferinţa Burselor celor Trei Mări (Three Seas Stock Exchanges Conference), la Cracovia, Polonia. 

Preşedintele BVB a participat la o conferinţă a burselor de valori ale celor Trei Mări, eveniment organizat de Bursa de la Varşovia (GPW) la care a fost prezent şi preşedintele Poloniei, Adrzej Duda, care a susţinut un discurs în deschiderea conferinţei. Radu Hanga a vorbit într-un panel despre provocările pe care le au pieţele de capital ale celor Trei Mări şi importanţa cooperării între ţările V4, alături de reprezentanţii de top ai burselor de la Varşovia, Praga, Ljubljana, Budapesta şi Bratislava.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO