Burse - Fonduri mutuale

​Radu Crăciun, BCR Pensii: Bursa devine tot mai mică pentru fondurile de pensii.Găsirea unor noi soluţii de investiţii este o provocare ca ţară

​Radu Crăciun, BCR Pensii: Bursa devine tot mai mică...

Autor: Anelis Baciu

11.07.2016, 13:15 773

Radu Crăciun, directorul general al BCR Pensii, consideră că bursa devine tot mai mică pentru fondurile de pensii, iar găsirea unor noi soluţii de investiţii este o provocare ca ţară.

“În doi ani activele fondurilor de pensii vor ajunge la 10 miliarde de euro. În condiţiile în care bursa devine un canal tot mai îngust şi în lipsa unor alternative, fondurile de pensii vor investi în străinătate”, a spus Crăciun astăzi la o conferinţă de presă.

"Să creştem Bursa din listări ale companiilor de stat care au avut pierderi ani buni este o utopie."

Crăciun a mai spus că BCR Pensii a făcut un câştig de 10% pe aur în contextul Brexitului.

Aurul a fost căutat de investitorii după rezultatul referendumului din Marea Britanie în condiţiile în care metalul preţios este un activ sigur în vremuri de incertitudine. Şi la Bucureşti aurul s-a apreciat după rezultatul referendumului din 24 iuni şi a reuşit să câştige într-o săptămână chiar şi 10%. Analiştii consideră că metalul preţios mai are teren de câştigat şi în prezent este chiar “intrigant” de ieftin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO