Burse - Fonduri mutuale

Qualitance, companie românească din IT, aduce la bursă obligaţiuni în euro de echivalentul a 7,2 mil lei, cu scadenţa în 2022

Qualitance, companie românească din IT, aduce la bursă...

Autor: Liviu Popescu

13.12.2019, 09:42 1317

Qualitance, companie românească din IT, a adus joi la bursa de la Bucureşti obligaţiuni în euro de echivalentul a 7,2 mil lei, cu scadenţa în 2022, acestea fiind procesate în sistemul BVB la ora 10.27.

Subscrierile pentru obligaţiuni s-au putut realiza exclusiv prin intermediul Tradeville. Obligaţiunile au o valoare nominală de 500 euro, o scadenţă de 3 ani şi o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

Cel mai probabil intrarea la tranzacţionare ar urma sa aibă loc la începutul anului viitor, potrivit mai multor surse ale ZF.

“Qualitance este compania care defineşte alături de clienţii săi viitorul în domeniile lor de activitate. Le mulţumim investitorilor pentru încredere şi pentru că au înţeles că paradigma pe care QUALITANCE a creat-o - "Business 5.0" - va genera valoare printr-o dezvoltare accelerată. Ne propunem să continuăm extinderea internaţională, cu o prezenţă accentuată în Europa, dar şi dezvoltarea propriilor platforme de tehnologie. Planurile QUALITANCE pe următorii 3 ani prioritizează investiţiile în zona de creştere şi dezvoltare a structurii actuale – a echipei, a prezenţei internaţionale prin entităţi noi sau chiar achiziţii, precum şi a portofoliului de clienţi alături de care să desfăşurăm proiecte complexe de transformare digitală, folosind în special Inteligenţa Artificială şi Machine Learning", a declarat Radu Constantinescu, co-fondator şi managing partner al companiei.

Oferta a marcat o inovaţie la nivelul plasamentelor private de obligaţiuni corporative din România, fiind prima ofertă desfăşurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitaţie olandeză”, prin care s-a determinat nivelul optim al ratei cuponului obligaţiunilor. Astfel, această rată a dobânzii a fost stabilită prin licitaţie la un nivel care să echilibreze cât mai bine interesul investitorilor şi pe cel al emitentului.

Finanţarea va fi folosită de companie pentru a-şi continua atât expansiunea pe plan internaţional, prin creşterea echipei şi eventuale achiziţii, cât şi extinderea portofoliului de clienţi. Anul acesta, Qualitance a deschis subsidiare noi la New York şi Londra şi şi-a extins biroul din Sydney, unde derulează proiecte de inovaţie şi transformare digitală.

În perioada 2016 - 2018, compania a înregistrat creşteri anuale de peste 36% ale cifrei de afaceri. La sfârşitul anului 2018, societatea înregistra un avans de 36,1% faţă de anul precedent, în timp ce în 2017, era în creştere cu 37,6% faţă de 2016.

Ziarul Financiar a scris în noiembrie despre intenţia Qualitance de a ieşi pe piaţa de capital prin vânzarea de obligaţiuni în euro pentru a obţine finanţare necesară pentru extinderea mai rapidă a busi­nessului şi, posibil, pentru achiziţionarea altor companii cu care sunt în discuţie.

Qualitance, o companie care are 10 ani şi a fost fondată de doi olimpici la matematică, Ioan Iacob şi Radu Constantinescu, a angajat firma de brokeraj Tradeville pentru a se ocupa de această operaţiune.

Grupul Qualitance, cu 200 de anga­jaţi, dintre care 150 de programatori, a ajuns la afaceri anuale de 11 milioane de euro, iar în ultimul an a deschis birouri de reprezentare şi vânzare la New York, Sydney, Londra.

În România lucrează cu mai mulţi clienţi pe proiecte care implică realizarea unui produs de la început până la final, prin livrarea către client.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO