Burse - Fonduri mutuale

QCehii de la Wood & Company vor asigura lichiditatea pe acţiunile OMV Petrom: cele două companii au semnat un contract de market-making

Autor: Tibi Oprea

04.09.2020, 00:00 170

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie de energie din Sud-Estul Europei şi cea mai valoroasă companie de la Bursa românească, va beneficia începând cu data de 3 septembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de cehii de la Wood & Company Financial Services, una dintre cele mai importante bănci de investiţii din Europa emergent.

„Suntem încântaţi să vedem două companii foarte importante precum OMV Petrom şi Wood & Company Financial Services că-şi unesc energiile pentru a creşte lichiditatea acţiunilor celei mai mari companii româneşti şi, totodată, un campion în domeniul energetic în Sud-Estul Europei. Acţiunea OMV Petrom este deja una dintre cele mai lichide acţiuni de la BVB, iar o lichiditate îmbunătăţită îi poate creşte şansele să fie inclusă în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente”, a declarat Radu Hanga, Preşedinte CA, Bursa de Valori Bucureşti. Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de Wood & Company Financial Services în baza unui contract semnat cu OMV Petrom.

„Contractul cu Wood & Company pentru servicii de Market Making pentru Emitent, are ca scop creşterea lichidităţii acţiunilor noastre, reducerea volatilităţii preţului şi atragerea de noi investitori în acţiunile OMV Petrom. În 2019, compania noastră a avut una dintre cele mai bune performanţe dintre companiile incluse în indicele BET, oferind acţionarilor un randament total de 59%. În acest an, în pofida mediului dificil generat de pandemia COVID-19, am decis să menţinem propunerea iniţială de dividend şi am distribuit un dividend pe acţiune cu 15% mai mare faţă de anul anterior, cu o rată de distribuţie a profiturilor de 48%. Pe viitor, ne-am luat angajamentul de a continua să maximizăm randamentul deţinerilor acţionarilor noştri, pentru a rămâne o propunere atractivă de investiţie, susţinută de standardele noastre ridicate de siguranţă, de un business sustenabil şi integrat, profituri reziliente şi eficienţa costurilor”, a afirmat Alina Popa, director financiar al OMV Petrom. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO