Burse - Fonduri mutuale

PwC: Valoarea ofertelor publice iniţiale lansate pe pieţele de capital din Europa a scăzut cu 47% în S1/2019. BVB nu a bifat nicio listare

PwC: Valoarea ofertelor publice iniţiale lansate pe...

Autor: Cristina Bellu

15.07.2019, 15:54 93

Valoarea ofertelor publice iniţiale (Initial Public Offer - IPO) lansate pe pieţele de capital din Europa a scăzut cu 47% în primul semestru din 2019, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 12,1 mld euro, arată datele PwC.

Aceeaşi tendinţă de scădere a înregistrat şi numărul de oferte publice, unde declinul a fost de 43,8%, până la 53 de operaţiuni, în timp ce valoarea medie a unei operaţiuni a scăzut cu 20%, la 181 milioane euro.

La Bucureşti, desi au fost companii care şi-au declarat interesul de a se finanţa prin intermediul bursei, totuşi, în prima jumătate a acestui an, nu a avut loc nicio listare.  

”Posibil ca şi pe fondul evenimentelor de la finalul anului trecut (OUG 114), astfel de decizii să fi fost amânate”, spune Ileana Guţu, Senior Manager, PwC România, care arată că se observă o preferinţă pentru emisiunile de obligaţiuni, al doilea trimestru debutând cu  listarea iHunt Ploieşti pe AeRO, operaţiune care a pus capăt unei perioade de secetă de listări care acoperise bursa de la Bucureşti încă din februarie 2018, odată cu intrarea la tranzacţionare a producătorului de vinuri Purcari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO