Burse - Fonduri mutuale

Puţin peste 1 milion de euro cheltuiţi pe bursa de la Bucureşti, în prima parte a şedinţei de marţi. Care au fost cei mai performanţi indici

Puţin peste 1 milion de euro cheltuiţi pe bursa de la...

Autor: Monica Juganaru

22.04.2014, 15:21 325

În jurul orei 14:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,11%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,52% peste închiderea de la şedinţa anterioară.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), era în stagnare.

Indicele extins BET-XT a fluctuat aproape de nivelul de vineri, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,22% peste închiderea anterioară.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Rulajul pieţei, de doar 5,5 milioane lei (1,2 milioane de euro), a fost susţinut de tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (2,02 milioane lei).

Preţul titlurilor Fondului Proprietatea a scăzut uşor, 0,06%, la 0,8085 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,47%, susţinute de rezultatele bune raportate de companii şi de evoluţia bună a pieţei de capital din Statele Unite pe parcursul şedinţei de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO