Burse - Fonduri mutuale

Purcari tatonează piaţa vinurilor organice şi îl cooptează director de dezvoltare, cercetare şi inovaţie pe Gheorghe Arpentin, administratorul unei podgorii de 25 de hectare din Republica Moldova, certificată bio

Purcari tatonează piaţa vinurilor organice şi îl...

Autor: Cristina Bellu

24.05.2021, 10:28 266

Producătorul de vinuri Purcari, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET şi care are în acţionariat şi Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl de la Dedeman, l-a numit pe Gheorghe Arpentin, doctor în oenologie şi preşedinte al Comisiei de Sănătate şi Siguranţă a Organizaţiei Mondiale a Vinului, în funcţia de director dezvoltare, cercetare şi inovaţie în cadrul Grupului.

Totodată, Purcari a încheiat un parteneriat de colaborare cu Les Terres Noires, companie administrată de Gheorghe Arpentin, şi care operează circa 25 de hectare de podgorii cultivate conform tehnologiilor bio în regiunea cu indicaţie geografică protejată ”Ştefan Vodă” din Moldova.

“Ideea unui vin bio marca Purcari este dezvoltată de mai mult timp. Cererea consumatorilor şi retailului pentru astfel de vinuri este una foarte mare şi în continuă creştere. Experienţa cu care vine Gheorghe Arpentin ne va permite să facem un salt important într-un segment cu un potenţial enorm”, spune Victor Bostan, director general Purcari.

Purcari gestionează în jur de 1.300 de hectare de podgorii şi operează patru platforme de producţie în România şi Moldova. Grupul este lider în seg­mentul de vinuri premium din Româ­nia, cu o cotă de circa 30% şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de ţări.

”Parteneriat cu grupul de companii Purcari va reprezenta un mare pas înainte pentru valorificarea potenţialului segmentului bio”,  spune Gheorghe Arpentin. 

Grupul Purcari e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani in businessul vinicol. Potrivit raportului anual aferent anului 2020, în acţionariatul Purcari se regăsesc fondurile Amboselt Universal (20%), Dealbeta Investments (7,9%), Fiera Capital (7,7%), East Capital (7,6%), Conseq (6,5%) şi Pavăl Holding (5%).

Compania are o capitalizare de 556 milioane lei pe bursa de la Bucureşti după ce, de la începutul anului, acţiunile WINE s-au apreciat cu 27,73%, după tranzacţii de 55,7 milioane lei.

 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO