Burse - Fonduri mutuale

​Purcari, companie din prima liga bursieră: Cinci angajaţi ai vinăriei Bostavan au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Toate platformele de producţie ale vinăriei, inclusiv Bostavan, sunt închise pe perioada sărbătorilor de Paşte până pe 4 mai

​Purcari, companie din prima liga bursieră: Cinci...

Autor: Tibi Oprea

21.04.2020, 13:10 281

Purcari Wineries (simbol bursier WINE) a anunţat marţi la Bursa de la Bucureşti că cinci angajaţi ai subsidiarei Vinăria Bostavan, una dintre platformele de producţie ale companiei care a contribuit cu circa 28% din venituri în 2019, au fost spitalizaţi cu suspiciune de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 pe parcursul weekendului.

“Pe 17 aprilie, un angajat a fost spitalizat cu suspiciune de SARS-CoV-2. Angajatul era după o perioadă de carantină ca urmare a revenirii sale dintr-o călătorie personală în Rusia şi nu a lucrat la Subsidiară din 1 aprilie. În urma eforturilor depuse de depistare a contacţilor, patru angajaţi adiţionali au fost spitalizaţi pe 18 şi 19 aprilie. Toţi patru angajaţi au fost la muncă la Subsidiară până pe 16 Aprilie. Cei cinci angajaţi (doi bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 40 şi 55 ani) locuiesc în două sate din împrejurimile Subsidiarei; doi din cei cinci angajaţi locuiesc în aceeaşi gospodărie şi sunt într-o relaţie de rudenie. Trei dintre angajaţi au fost spitalizaţi la centrul regional COVID-19 din Comrat, iar ceilalţi doi la centrul din Cahul. Conform celor mai bune cunoştinţe ale managementului, niciunul din cei cinci angajaţi nu este raportat ca fiind în stare gravă sau critică la momentul acestei notificări”, se arată în raportul la Bursă.

Pe lângă eforturile de depistarea a contacţilor şi a testărilor întreprinse de autorităţi, Purcari a coordonat testarea la un laborator privat, contractat de către companie pentru astfel de posibile situaţii la debutul pandemiei, pe ceilalţi angajaţi (şi pe membrii familiilor lor) care sunt cunoscuţi că au fost în contact cu persoanele infectate.

Toate platformele de producere ale companiei, inclusiv Vinăria Bostavan, au fost planificate să fie închise pe perioada sărbătorilor de Paşte până pe 4 mai, deci nu vor fi operaţionale în următoarele două săptămâni.

Acţiunile companiei cu 392 milioane lei capitalizare se tranzacţionează în scădere cu 11,7% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 62,6 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO