Burse - Fonduri mutuale

Purcari alocă 500.000 de lei pentru combaterea epidemiei de COVID-19 în România şi Republica Moldova şi reduce salariile echipei de management pentru protecţia angajaţilor cu venituri mici

Purcari alocă 500.000 de lei pentru combaterea epidemiei...

Autor: Cristina Bellu

24.03.2020, 10:20 566

Producătorul de vinuri Purcari a decis să aloce 500.000 de lei pentru combaterea epidemiei de COVID-19 în Republica Moldova şi România şi să opereze reduceri de salarii în cadrul echipei de conducere, în scopul protecţiei angajaţilor cu venituri mici.

“Ne confruntăm cu o incertitudine fără repere istorice clare. Dacă lucrurile vor evolua după modelul italian, ne putem aştepta la sacrificii majore în toate businessurile. Pentru moment însă, ne asumăm obligaţia de a minimiza orice masuri în privinţa personalului de rând, în primul rand agricultori si muncitori, intelegand responsabilitatea pentru cei peste 1.000 de angajati şi membri ai familiilor lor”, transmite Victor Bostan, director general şi fondator al vinăriilor Purcari.

Potrivit datelor transmise de companie, preşedintele consiliului de administraţie urmează să cedeze salariul integral pentru 12 luni, în timp ce membrii consiliului de administraţie vor ceda 50% din salariu pentru 3 luni, CEO cedează 50% din salariu pentru 6 luni, iar cei care fac parte din managementul de top vor ceda 25% din salariu pentru 3 luni.

“Angajatii in afara categoriilor mentionate mai sus isi vor mentine salariul neajustat ca urmare a acestui set de actiuni. Acestia sunt bineveniti insa sa doneze, in limita posibilitatilor, organizatiilor din Moldova si Romania care lupta contra COVID-19. Purcari va egala orice donatie cu o contributie similara“, adaugă Victor Bostan.

El transmite că Purcari va continua să menţină relaţia cu furnizorii, mulţi dintre aceştia – afaceri mici şi fermieri, depinzând de capacitatea companiei de a achiziţiona bunurile şi serviciile lor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO