Burse - Fonduri mutuale

Prospecţiuni negociază mai multe contracte în Egipt, pentru un plus de 20% la afaceri

Gehrig Schultz, pre­şe­dintele şi directorul general al Pros­pec­ţiuni

Gehrig Schultz, pre­şe­dintele şi directorul general al Pros­pec­ţiuni

Autor: Radu Bostan

11.02.2015, 07:09 757
Compania de servicii geologice Prospec­ţiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN) nego­ciază mai multe contracte de prospectare cu producători de gaze naturale din Egipt,  care i-ar aduce un plus de până la 20% la cifra de afaceri, după un 2014 greu pe plan intern.
 
Prospecţiuni îşi caută deja un country manager pentru viitorul birou din Egipt.
 
„Negociem în prezent contracte în Egipt, şi dacă le obţinem, vom avea nevoie de cineva care să conducă afacerile de la faţa locului. Egip­tul este o piaţă anticiclică, pentru că pro­ble­mele politice din ultimii ani au întârziat lucră­rile de explorare“, spune Gehrig Schultz, pre­şe­dintele şi directorul general al Pros­pec­ţiuni.
 
La patru ani de la revoluţia care l-a înlă­turat pe Hosni Mubarak, şeful statului timp de 30 de ani, situaţia politică în Egipt s-a mai sta­bi­lizat.
 
Companiile petroliere sunt acum dor­nice să-şi îndeplinească angajamentele de ex­plo­rare a hidrocarburilor, indiferent dacă pre­ţul petrolului este 100 sau 50 de do­lari/baril. Interesul jucătorilor din producţia de gaze naturale se traduce într-un potenţial mare de activitate pentru Prospecţiuni.
 
„Companiile care pun primele piciorul în ţară vor avea un avantaj semnificativ faţă de cele care vin mai târziu. Noi am fi a doua com­pa­nie (de prospecţiuni - n. red.) care îşi des­chide reprezentanţă în Egipt. Prima a fost o firmă franceză, CGG“, arată şeful companiei Pros­pec­ţiuni.
 
Contractele în Egipt i-ar putea aduce companiei o creştere de 15-20% a afacerilor comparativ cu anul 2014, susţine Schultz, care nu a dorit să dezvăluie valoarea contractelor sau nivelul afacerilor pe întreg anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO