Burse - Fonduri mutuale

Prospectiuni, contracte cu Petrom de 27 mil. euro

18.06.2007, 17:54 60

Prospectiuni Bucuresti (PRSN), compania de studii si lucrari geologice controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, va efectua lucrari pentru Petrom, in baza unui contract in valoare de 26,9 milioane de euro. Termenul de finalizare al contractului este sfarsitul acestui an.
Potrivit reprezentantilor companiei, contractul castigat cu cea mai mare companie romaneasca, aflata in portofoliul grupului petroleir austriac OMV, a fost semnat in urma participarii la o licitatie. Firma urmeaza sa presteze, pana la finele anului, lucrari de specialitate pe o suprafata de 1.210,5 kilometri, in zonele de est, vest si centrul tarii.
Compania executa lucrari geologice si geofizice pentru descoperirea, extinderea si detalierea zacamintelor de hidrocarburi, iar printre clienti figureaza Petrom, Romgaz si Amoco. Potrivit infomatiilor furnizate de companie pietei Rasdaq, Prospectiuni a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 29,3 mil. lei (8,6 mil. euro) si un profit net de 4,3 mil. lei (1,2 mil. euro).
Prospectiuni a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 206,4 milioane lei (58,5 mil. euro), in crestere cu 48,3%. Profitul net al firmei a crescut de peste cinci ori, la 39,8 milioane lei (11,3 mil. euro).
Actionarul majoritar al Prospectiuni este compania Tender din Timisoara, controlata de Ovidiu Tender. In ultima perioada, Tender a vandut mai multe pachete de actiuni la Prospectiuni, in urma tranzactiilor participatia Tender SA scazand la 75,44%. Principalul motiv care a stat la baza acestei decizii a fost intentia de crestere a lichiditatii companiei. Tender a declarat atunci pentru ZF ca intentioneaza sa deruleze o majorare de capital si o splitare a valorii nominale a actiunilor de la 2,5 lei/actiune la 0,1 lei/actiune. Principalii actionari minoritari ai companiei sunt SIF Muntenia, care detine un pachet de peste 10% din actiuni, si fondul de investitii olandez MEI - Roemenie & Bulgarije, care a cumpaat de la Tender un pachet de 5% din actiuni.
Titlurile Prospectiuni au crescut de peste 7 ori de la inceputul anului, cresterea fiind sustinuta si de evolutia rezultatelor financiare raportate la sfarsitul anului trecut.
Ultimul pret la care au fost tranzactionate titlurile companiei a fost de 379 de lei. Capitalizarea bursiera a companiei este de 206 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO