Burse - Fonduri mutuale

Profiturile SIF Transilvania şi SIF Muntenia au bătut pasul pe loc în septembrie

Profiturile SIF Transilvania şi SIF Muntenia au bătut...

Autor: Roxana Pricop

15.10.2015, 00:06 523
SIF Transilvania (SIF3) a încheiat primele nouă luni ale anului cu un profit de 50,31 milioane de lei, uşor sub nivelul de la finalul lunii august, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) a înregistrat un plus de 1,7 milioane de lei în septembrie până la un câştig total de 80,8 milioane de lei.
 
SIF3 şi SIF4 sunt primele societăţi de investiţii care şi-au publicat valoarea activelor nete la finalul lunii septembrie.
 
Rezultatele din luna septembrie ale acestora au fost marcate de activitatea redusă de vânzare a activelor din portofoliu. Princi­pala sursă de venit pentru SIF-uri sunt dividendele încasate de la companiile din portofoliu şi vânzarea de active din portofoliu. Printre investiţiile făcute de SIF3 în luna septembrie se numără plasamentul de 756.000 de lei în acţiunile Transilvania Leasing şi Credit din Braşov (simbol bursier TSLA), o instituţie financiară nonbancară pe care o controlează împreună cu SIF Muntenia (SIF4). SIF Transilvania a ajuns astfel să deţină 68,5% din acţiunile TSLA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO