Burse - Fonduri mutuale

Profitul Zentiva s-a redus cu 22%

Profitul Zentiva s-a redus cu 22%

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

12.11.2012, 00:06 382

Producătorul de medicamente Zentiva Bucureşti (SCD), parte a grupului francez Sanofi, a raporat în primele nouă luni ale anului un profit net de 32,5 mil. lei (7,3 mil. euro), cu 22,4% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Afacerile au crescut cu 10,4%, pe fondul intensificării activităţii de comerţ cu medicamente desfăşurată de companie.

În perioada iulie - septembrie afacerile şi profitul Zentiva s-au menţinut la un nivel relativ constant comparativ cu anul trecut. Scăderea profitului din primele nouă luni a venit ca urmare a creşterii mai multor categorii de costuri deşi compania a vândut cu 4% mai puţin din producţia proprie în acest an. Cheltuielile de desfacere au fost mai mari cu 6,3 mil. lei faţă de primele nouă luni ale anului trecut, iar cele cu materiile primele au urcat cu aproape 4 mil. lei.

Profitul companiei a mai fost afectat şi de ajustări ale valorii activelor circulante, care au diminuat câştigul din primele nouă luni ale anului cu 7,8 mil. lei.

În aceste condiţii profitul din exploatare a coborât cu 19,6%, ajungând la 38 mil. lei (8,6 mil. euro).

Compania a acordat în primele nouă luni discounturi comerciale care au totalizat 14,6% din vânzări, pondere în scădere faţă de nivelul de peste 20% înregistrat anul trecut şi de 18,7% din primele nouă luni ale anului 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO