Burse - Fonduri mutuale

Profesorul român care şi-a investit economiile în acţiuni la Borussia Dortmund: "Nu este o afacere de proporţii titanice, profitul e de 10%"

Profesorul român care şi-a investit economiile în...

Autor: Pro Sport

10.05.2014, 13:20 1274

Pe Westfallenstadion, fotbalul a devenit o plăcere, un deliciu din care fiecare fan gustă din plin. Tot acest spectacol a fost posibil datorită dorinţei unui oraş de a-şi salva simbolul, care, la începutul anilor 2000, se apropia cu paşi repezi de faliment. Părtaş la toată această poveste plină de emoţie a fost şi profesorul de relaţii internaţionale român, George Angliţoiu, un om care trăieşte prin sentimentul tribunei şi nu prin cel al acţiunilor cumpărate.

Borussia Dortmund devenea în 2000 primul club german cotat la bursă, în contextul unei acute crize financiare ce lovea clubul. Peste 13 milioane de acţiuni la preţul de 11 euro au fost cumpărate, rezultând o sumă de 140 milioane de euro. Puţini ştiu însă povestea românului care deţine acţiuni la clubul din bazinul Ruhr.

George Angliţoiu e profesor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. Predă cursuri la Facultatea de Ştiinţe Politice, secţia Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, dar şi în Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană. Ca şi cadru didactic, acesta face o paralelă între sport şi societate: „Eu cred că este un paradox la mijloc. Sportivii adevăraţi nu au timp să fie suporteri, iar aceştia din urmă nu dispun de timp pentru a practica zilnic sportul. Sunt un adept al sporturilor de echipă, pentru că, şi acolo, ca în viaţa de zi cu zi, ai nevoie de o comunitate în care să te afirmi, pentru a fi şef sau a crede într-un ideal“.

Citiţi aici povestea profesorului român care şi-a investit economiile în acţiuni la Borussia Dortmund. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO