Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de ţevi industriale TMK Artrom Slatina pune punct definitiv călătoriei pe piaţa de capital, la aproape 700 mil. capitalizare. ASF: Acţiunile emise de companie se retrag de la tranzacţionare începând cu data de 7 septembrie

Producătorul de ţevi industriale TMK Artrom Slatina...

Autor: Cristina Bellu

04.09.2020, 13:24 662

TMK Artrom Slatina (simbol bursier ART), producător de tevi industriale listat la bursa de la Bucureşti din 1995, se va retrage definitiv de pe piaţa de capital începând cu data de 7 septembrie, a anunţat vineri ASF.

Decizia de retragere a apărut anul acesta, în contextul preluării integrale a companiei de către acţionarul majoritar, respectiv TMK Europe, controlată la rândul său de miliardarul rus Dimitri Pumpianski.

“Începând cu data de 7 septembrie 2020, se retrag de la tranzacţionarea pe piaţa reglementată administrată de BVB- segment principal, acţiunile emise de societatea TMK Artrom Slatina. Acţionarii care nu şi-au încasat contravaloarea acţiunilor vor putea solicita oricând contravaloarea acestora la preţul de 6,0398 lei pe acţiune, sumele urmând să fie menţinute în contul deschis de companie la UniCredit Bank”, transmit reprezentanţii ASF.

În februarie 2020, TMK Artrom a publicat la bursa de la Bucureşti un raport în care arata că acţionarul majoritar, respectiv TMK Europe, cu o participaţie de 98,8%, vrea să iniţieze procedura de retragere a acţionarilor.

În toamna anului trecut SIF Oltenia şi-a vândut deţinerea la TMK Artrom, iar ulterior producătorul de ţevi industriale a desfăşurat o ofertă de preluare a restului acţiunilor, încheiată la finalul lunii ianuarie 2020. Oferta a fost intermediată de IFB Finwest. Astfel Dimitri Pumpianski a plătit 43 mil. lei pentru 7,1 mil. acţiuni, adică 84% din numărul de acţiuni care au făcut obiectul ofertei, respectiv 6,1% din capitalul social. Miliardarul rus a ajuns la o deţinere de 98,8% din companie, adică peste pragul de 95% pe care legislaţia îl permite pentru iniţierea procedurilor de delistare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO