Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de sisteme pluviale şi acoperişuri Raiko Transilvania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 6 milioane lei, în creştere cu 28%, şi un profit net de 373.737 lei, cu 70% peste nivelul din 2019

Producătorul de sisteme pluviale şi acoperişuri Raiko...

Autor: Roxana Rosu

11.06.2021, 15:57 299

Producătorul de sisteme pluviale şi acoperişuri Raiko Transilvania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 6 milioane lei, în creştere cu 28%, şi un profit net de 373.737 lei, cu 70% peste nivelul din 2019, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Vineri după-amiază acţiunile Raiko urcau cu 2% pe tranzacţii de 72.000 de lei. Compania are 15 mil. lei capitalizare şi a intrat la tranzacţionare pe BVB în luna aprilie 2021.

Ţinta pentru 2021 este realizarea unei cifre de afaceri de 10 milioane lei.

În contextul unui an dificil pe piaţa locală, cea mai mare parte a vânzărilor a provenit anul trecut din export, compania semnând noi contracte de distribuţie pentru Marea Britanie şi Lituania, pe lângă destinaţiile acoperite anterior.

La finele anului 2019, toate contracte de export au fost mutate pe firma Raiko Transilvania, cu excepţia celor spre Polonia. Pe piaţa poloneză a rămas activă firma Raiko  Polska.

Activele Raiko Transilvania s-au majorat în 2020 la 5,3 milioane lei, de la 3,8 milioane lei în 2019.

De asemenea, la finele anului trecut compania a vândut acţiuni la Transilvania Roof Center către Narcis Sintoma şi Bogdan Oroş, pentru suma de 15.000 euro, în cadrul unui contract prin care Transilvania Roof Center devine distribuitor al Raiko.

Tot anul trecut, producătorul a intrat pe piaţa energiei fotovoltaice, lansând două produse în colaborare cu parteneri din Marea Britanie şi Lituania.

Planurile pentru 2021 includ continuarea investiţiilor pe zona fotovoltaică, extinderea exporturilor, mutarea sediului companiei la Turda şi deschiderea unei sucursale în Polonia.

Înfiinţată în 2014, în localitatea Căpuşu Mare (jud. Cluj), Raiko Transilvania are ca principală activitate producţia de sisteme de drenaj şi producţia, vânzarea şi distribuţia sistemelor complete de acoperiş de înaltă calitate şi acoperişuri fotovoltaice.

Produsele Raiko Transilvania sunt prezente în 22 de puncte de desfacere, pe 3 continente, dintre care cele mai importante pieţe sunt Suedia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Rusia, Belarus, Ucraina, Cehia, România şi Slovacia.

Compania are o capitalizare de 14,4 milioane lei şi a intrat la tranzacţionare pe BVB în luna aprilie 2021.

Raiko este o companie românească înfiinţată în 2014, la Căpuşu Mare, de Tomasz Kurcin.

Potrivit celor mai recente date, Tax & Capital Advisors SRL, societate controlată de Tomasz Kurcin şi soţia acestuia, deţine 35% din capitalul social, în timp ce Tomasz Kurcin are 18,2% din acţiuni, iar Marius Alexe are o participaţie de 35,2%. Restul de 11,56% sunt acţiuni ale altor investitori.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO