Burse - Fonduri mutuale

Producătorul seminţelor Elmas a vândut bonduri de 4 mil. lei, la o dobândă de 9% pe an şi maturitate de 3 ani. BRK Financial Group, ales intermediar

Producătorul seminţelor Elmas a vândut bonduri de 4...

Autor: Tibi Oprea

03.11.2020, 18:17 395

Compania Golden Foods Snacks, care produce, ambalează şi dis­tribuie seminţe de floarea-soarelui, arahide, alune sub brandul Elmas, a anunţat marţi seară la Bursă că a încheiat cu success o nouă ofertă de obligaţiuni corporative derulată prin BRK Financial Group în calitate de intermediar, atrăgând astfel 4 milioane de lei de la investitori.

ZF a scris la jumătatea lunii octombrie că societatea va apela din nou la piaţa de capital pentru o emisiune de obligaţiuni, precedenta fiind în iarna anului 2019, pentru extinderea gamei de produse şi reducerea cheltuielilor cu chiria.

În cadrul plasamentului privat care s-a derulat la jumătatea lunii octombrie, s-au subscris un număr de 40.000 obligaţiuni în valoare de 4 milioane de lei, cu o dobândă anuală de 9% şi maturitate de 3 ani.

Obligaţiunile pe care ar urma să le listeze în perioada următoarea Golden Food nu sunt garantate, spre deosebire de cele din 2019 care au marca Elmas ca ipotecă, iar compania s-a angajat să nu distribuie dividende către acţionari atât timp cât există obligaţiuni care nu au fost încă răscumpărate.

Golden Foods este controlată în proporţie de de 55,8% de GF Holdings Limited în timp ce Golden Brands Limited are 44,2%. Ambii acţionari sunt înregistraţi în Cipru, potrivit datelor de la Confidas.ro.

Compania a încheiat anul 2019 cu afaceri de 53,4 mil. lei, plus 15,5% faţă de anul precedent, şi un profit net de 394.300 de lei, în scădere cu 69%, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Compania avea 109 angajaţi la final de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO