Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de vinuri Purcari, cu acţiuni incluse în structura indicelui principal BET, a încheiat 2020 cu profit net de 60 mil. lei, plus 49% şi afaceri de 203 mil. lei, în creştere cu 2%

Victor Bostan, director general al Purcari Wineries

Victor Bostan, director general al Purcari Wineries

Autor: Cristina Bellu

26.02.2021, 15:07 287

Producătorul de vinuri Purcari, ale cărui acţiuni sunt incluse în structura indicelui principal BET, a încheiat 2020 cu un profit net de 60,4 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 49% faţă de 2019, în timp ce veniturile au avansat cu 2% până la valoarea de 203,3 milioane lei.

“Performanţa rezultatului net a fost impulsionată inclusiv de câştigurile generate de vânzarea participaţiei în Glass Container Company (GCC) către Vetropack, in decembrie 2020”,notează raportul financiar publicat vineri de companie.

La nivelul ultimului trimestru din 2020, compania a marcat un profit net de 34,8 mil. lei, de trei ori mai mare faţă de rezultatul net înregistrat în T4/2019, în timp ce afacerile au urcat cu 7%, până la 65 mil. lei.

Creşterea anuală a fost sussţinută de rezultate foarte bune pe canalul de comert modern, ţări precum România, plus 24%, Polonia, plus 13%, Ucraina, plus 11%, şi Ţările Baltice, plus 19%, ce au compensat evolutiile modeste în Moldova, minus 38% şi China, minus 44%.

“Sunt convins că ieşim într-o poziţie mult mai puternică din această pandemie”, spune Victor Bostan, director general al Purcari Wineries.

Purcari Wineries PLC include brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar şi este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din Europa Centrală şi de Est. Grupul gestionează în jur de 1,400 de hectare de podgorii şi operează patru platforme de producţie în România şi Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri Premium din România şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de ţări.

Grupul este susţinut de investitori de top, printre care: Fiera Capital, Horizon Capital, East Capital, Conseq, Franklin Templeton, Aberdeen şi SEB.

Compania are o  capitalizare de 476 milioane lei pe bursa de la Bucureşti după ce, de la începutul anului, acţiunile WINE s-au apreciat cu 9,09%, după tranzacţii de 19,8 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO