Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de vinuri Purcari a demarat astăzi programul de răscumparare de acţiuni proprii la BVB pentru recompensarea managementului

Producătorul de vinuri Purcari a demarat astăzi...

Autor: Roxana Rosu

13.06.2019, 10:15 538

Purcari Wineries a demarat astăzi programul de răscumparare de acţiuni proprii, la un preţ maxim de 30 lei/acţiune şi un minim de 5 lei, măsura fiind menită să remunereze mangementul companiei.

WOOD & Company Financial Services a fost selectată să furnizeze servicii de intermediere pentru programul de răscumparare.

Potrivit hotărârii acţionarilor din luna aprilie, programul prevede cumpărarea unui număr maxim de 200.000 acţiuni proprii.

”Consiliul de Administratie al Societatii este autorizat să ia toate masurile necesare pentru implementarea Programului de Remunerare a Managementului, inclusiv, dar fără a se limita la, convenirea oricăror detalii comerciale conform standardelor de piaţă”, se menţionează în anunţul Purcari Wineries.

Compania poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni din până la 25% din cantitatea medie zilnică de acţiuni WINE care sunt tranzacţionate la BVB 

Acţiunile Purcari (WINE), unul dintre cele mai mari grupuri vinicole regionale, au închis miercuri la cel mai ridicat preţ de la listarea din februarie 2018 încoace, după o apreciere de 2,3%, ceea ce înseamnă că de la începutul anului au urcat cu 35%, potrivit datelor BVB. 

Ttitlurile au deschis în scădere şedinţa de joi la BVB, cu un minus de 1,34%, la 22,1 lei. 

Producătorul de vinuri a încheiat primul trimestru cu venituri de 42,2 milioane lei, în creştere cu 29%, şi un profit net de 8,7 milioane lei, cu 46% mai mare decât în perioada similară din 2018. EBITDA companiei s-a majorat de asemenea cu 37%, la 14 milioane lei. 

Pentru 2019, compania şi-a propus o creştere de 18-22% a veniturilor, o marjă EBITDA de 32-34% şi o marjă de profit de 22-24%.

Purcari Wineries are o capitalizare de 448 milioane lei şi a fost fondată de Victor Bostan în Republica Moldova. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO