Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de vinuri organice Vifrana atrage 9,5 mil. lei de la investitorii pe Bursă şi rambursează un credit de 8,2 mil. lei: compania vrea să se extindă pe patru pieţe din Europa

Producătorul de vinuri organice Vifrana atrage 9,5 mil....

Autor: Cristina Bellu

22.12.2020, 12:33 1007

Vifrana, principalul producător local de vin ecologic după suprafaţa cultivată, vrea să ramburseze un credit de 8,2 mil. contractat în urmă cu zece ani de la CEC Bank, să investească în tehnologie, dar şi să se extindă în străinătate şi pe noi segmente de business, după ce a obţinut recent o finanţare de 9,5 mil. lei printr-un plasament privat de acţiuni pe Bursa de la Bucureşti.

“Această finanţare ne ajută să închidem integral creditele luate în urmă cu zece ani într-o perioadă în care agricultura nu era bancabilă. CEC Bank a avut meritul de a ne acorda încredere pe termen lung, însă, în acest moment, pentru a reuşi să ne extindem în plan extern, avem nevoie să închidem acest credit. Restul fondurilor atrase le vom direcţiona în investiţii şi tehnologizare pentru a diminua impactul lipsei de forţă de muncă. Aceste investiţii ne vor ajuta să ne extindem în străinătate, în special în ţări precum Germania, Marea Britanie, Suedia şi Olanda, dar şi să dezvoltăm o noua linie de business”, spune Octavian Vucmanovici, CEO şi cofondator Vifrana.

Potrivit acestuia, compania urmează să testeze piaţa de produse secundare bio pentru uz cosmetic şi farmaceutic realizate din tescovină.

“Vorbim de un proiect ambiţios şi de mare viitor, iar abordarea acestei nişe derivă din creşterea consumului de produse bio în România”.

La începutul săptămânii trecute, Vifrana a încheiat un plasament privat de acţiuni la care au participat 83 de investitori, şi care a fost realizată cu participarea societăţii de brokeraj Goldring. În urma plasamentului, Vifrana a fost evaluată la 31,4 milioane de lei.

Compania intenţionează, de asemenea, să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, în prima jumătate din 2021.

Podgoria Vifrana (judeţul Constanţa) a fost înfiinţată în 2006, între timp devenind cel mai mare producător din România de vin integral certificat ecologic, după suprafaţa cultivată: 130 de hectare cu viţă de vie bio.

Managementul se aşteaptă pentru acest an la o cifră de afaceri de 5,5 milioane de lei şi un profit net de două milioane de lei. Pentru 2021, estimările sunt ca veniturile să ajungă la 6,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO